Ergometercykel 1

Ergometercyklen er den avancerede motionscykel, der er i stand til at mål, hvor mange watt rytteren kører med. Vil du vide mere, kan du her læse en artikel om watt.

Har du valgt at anskaffe dig en ergometer cykel, har du også valgt at anskaffe dig en god cykel til en forholdsvis høj pris. Ergometercykler der sælges billigt i supermarkederne er oftest ikke pengene værd, da de er ustabile og ikke give en god træningsoplevelse.

Ergometercyklen er til den der ønsker at gå seriøst til værks med sin træning og du bør derfor også sætte særlige krav til ergometercyklens kvalitet og funktionalitet. At kunne justere sædehøjde og sædets vandrette placering er et must, lige som der også skal være mulighed for at placere hænderne i forskellige positioner. Træner du som supplement til træning på en racercykel, skal du gå efter en ergometercykel hvor du kan få den samme siddestilling som på din racercykel. På den måde træner du ikke kun benmusklerne, men holder også din nakke og ryg i stand til at sidde på en racercykel i længere tid.

Computer

Computer til ergometercykelModsat andre former for motionscykler, så er computeren på en ergometercykel meget central. Det er her du får mulighed for at følge med i, hvor mange watt du yder, ligesom det også bør være muligt at lave forskellige træningsprogrammer hvor du tester din ydeevne og naturligvis forbedre den.

Kettler Ergorace

Kettler ErgoraceHvis jeg skal fremhæve et godt eksempel på en ergometercykel, som er velegnet til landevejsrytteren der skal have et træningsalternativ om vinteren, er jeg nød til at bævne Kettler Ergorace. Det er en uovertruffen ergometercykel som giver den helt rigtige kørestilling i forhold til en rigtig racercykel. Til en pris på den forkerte side af 10.000 kroner er det et dyrt bekendtskab, men så kan jeg også garantere at du får en rigtig god træningsoplevelse.

Tunturi E30

Et andet godt bud på en ergometercykel som giver en fornuftig træningsoplevelse er Tunturi E30. Den fås til under det halve af, hvad en Kettler Ergorace koster, og selvom den ikke giver den samme gode kørestilling, er kvalitet og computer helt i top.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/10 (17 votes cast)
Ergometercykel, 4.6 out of 10 based on 17 ratings

One comment on “Ergometercykel

  1. Pingback: Watt og kalorieforbrug

Kommentar