Veni vidi vici

Jeg kom, jeg så, jeg sejrede – Sådan nogenlunde må Giro d’Italia ledelsen føle det, efter at hele det store cykelfelt har været på et tre dage langt visit i Danmark.

Alex Pedersen har været initiativtager og drivkraft bag organisationen der har fået det italienske cykelløb til Danmark, og til JP udtaler han ’ Det har været fantastisk at være med til. Især det store engagement, som borgerne i store dele af Jylland har udvist under arrangementet, har imponeret mig. Mange har har gjort en masse ud af at gøre ting lyserøde, og blot man kom forbi en gård, stod der jo 16 personer klædt i lyserødt’

Og der er ingen tvivl om, at tv billederne af de mange tilskuere langs ruten har vagt opsigt ikke bare herhjemme, men også i udlandet. Giro dItalia chefen Michele Acquarone har da også de helt store positive gloser fremme når han skal fortælle om starten i Danmark. Til BT fortæller han, at det har været den bedste Giro-start i udlandet nogensinde, og at alt er forløbet perfekt. Giro-chefen roser også de mange tilskuere for deres interesse for cykelsport.

Det anslås at omkring 500.000 tilskuere har fulgt cykelløbet i de tre dage det har været i Danmark, hvilket langt overstiger forventningen på omkring 250.000 tilskuere.

I dag, tirsdag, er det hviledag og flyttedag for Giro d’Italia feltet. Onsdag fortsætter strabadserne i Italien med start i Verona.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar