Tyren på cykel

TyrenFor et par uger siden fortalte en ven om en rigtig god bakke nord for Ganløse der kaldes for Tyren. Når han siger ’god bakke’ mener han i virkeligheden en bakke der giver åndenød, syre i benene og en puls på 170, og det var med ærefrygt i stemmen at han berettede om sin tur til Tyren.

I søndags hoppede jeg så op på cyklen og satte kursen mod Ganløse. Vejret var rigtig godt og turen nordpå mod Ganløse var rigtig flot. Vel igennem Ganløse kom så første overraskelse, for min ven havde ligesom glemt at fortælle at der også er en bakke der hedder Tyrens Nakke og som starter lige efter Ganløse. Heldigvis stiger den modsat af Tyren, så jeg startede ned ad i et højt tempo. Godt nede af Tyrens Nakke ankom jeg til det det hele handlede om: Tyren! I de naturskønne omgivelser virkede bakken ikke umiddelbart skræmmende, men jeg skulle ikke komme ret langt op ad Tyren før jeg indså at der vitterlig er tale om en god bakke. En stigning så lang, at selv den trænede rytter vil kunne mærke det i benene, og jeg skal være den første til at indrømme at Tyren virkelig satte sine spor.

Nu vil jeg jo gerne dele mine oplevelse med jer – Kære læsere – Og derfor havde jeg taget en cykelcomputer med højdemåler med på turen. Desværre glemte jeg at kigge på den første gang jeg passerede Tyren, så da jeg ankom til Lynge måtte jeg pænt vende om og tage turen en gang til.

Tyren er ca. 400 meter lang og stiger 23 meter hvilket giver har en gennemsnitlig stigning på 6%.

Tyrens Nakke er ca. 500 meter lang og stiger 20 meter, hvilket giver en stigning på 4%.

Mangler du inspiration til en god cykelrutte og har du mulighed for at lægge ruten forbi Ganløse og Lynge, kan jeg varmt anbefale en tur på Tyren. Det vil du sent glemme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tyren på cykel, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Søren

Kommentar