Fitness er blevet populært

Flere danskere dyrker fitnesswww.jp.dk kan man i dag læse, at flere og flere danskere dyrker fitness.

Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at næsten hver tredje dansker over 16 år motionere mere end 4 timer om ugen. Det er en stigning på 6% i forhold til 2000 og en stigning på 12% end 1987. Danskerne er altså blevet bedre til dyrke motion, og det fylder mere i vores dagligdag.

Årsagerne til den stigende interesse for fitness skal findes i det faktum, at det er blevet moderne at være veltrænet.

Stig Eiberg, cand.scient. og ph.d. i idræt på Syddansk Universitet og Statens Institut for Folkesundhed fortæller, ’Det er blevet moderne at være veltrænet, blandt andet fordi medierne fokuserer meget på sundhed. Flere er i dag opmærksomme på, at når de på arbejdet sidder stille foran computeren, så er det vigtigt at få rørt sig i fritiden.’

Blandt de motionsformer der hitter hos os danskere er løb og cykling. Men også fitnesscentrene opleve stigende medlemstal. Det er altså de motionsformer der er mest fleksible, som er de mest udbredte.

’Motion er ikke længere noget, der udelukkende dyrkes på hold. Tværtimod kan det lade sig gøre næsten døgnet rundt, og den udvikling bidrager fitnesscentrene til’, supplerer Stig Eiberg.

Selvom flere og flere dyrker fitness og motion, er der også en gruppe af danskere som er komplet inaktive. Hele 14% af befolkningen over 16 år bruger ikke deres fritid på fysiske aktiviteter, og selv om det er et fald i forhold til tidligere tider, så er det stadig alt for mange.

Som bekendt anbefaler Sundhedsstyrelsen 30 minutters daglig træning af moderat intensitet. Herudover anbefaler de, at man 2 til 3 gange om ugen træner ved høj intensitet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar