Cykling er Danmarks nationalsport

Tidligere statsministrer gør det, journalister gør det, gamle gør det, unge gør det. Ja sågar din nabo gør det. Cykling er blevet danskernes fortrukne motionsform. Vi danskere har altid elsket at cykle og for mange er cyklen det daglige transportmiddel. Nu er cykelsport så også den hurtigst voksende idrætsgren i Danmark. Danmarks Cykel Union har haft en medlemstilgang på 40% siden 2007, og er nu oppe på 27.000 medlemmer. 40% af medlemmerne anslås at være motionister. Bent Skov der er udviklingskonsulent i Danmarks Cykel union fortæller i Politiken, ” Cykling er det nye golf. Det eksploderer, fordi hr. og fru Danmark leder efter en motionsform, de kan dyrke sammen, og hvor der også er mulighed for fælles ferieoplevelser”

Ifølge Idrættens Analyseinstituts undersøgelse af danskernes motionsvaner fra 2011 er der omkring 350.000 danskere der jævnligt benytter cyklen til motion. Heraf er dobbelt så mange mænd som kvinder, og det er typisk mænd der har rundet de 40 år, der kaster sig ud i cykelsporten.

Det er rigtig glædeligt at så mange finder glæde i at cykle og motionere. Og jeg er sikker på at det er en tendens vi vil se i årene fremover. At cykling er så populær for specielt ældre motionister finder jeg heller ikke overraskende. For mange er skiftet til cyklen et udtryk for at deres krop ikke længere kan holde til løb og boldspil. Knæ, ankler og led kan simpelthen ikke hold til den belastning som mange idrætsgrene udgør og derfor skifter vi til cyklen som stadig giver maser af god træning, men ikke er så hård for kroppen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Cykling er Danmarks nationalsport, 5.0 out of 10 based on 1 rating
Søren

Kommentar