Aarhus -> København : Et cykelløb genopstår 4

Aarhus KøbenhavnMange cykelentusiaster har i gennem årene prøvet kræfter med Danmarks længste cykelløb; Aarhus – København. Og nu genopstår det legendariske motionsløb.

I gamle dage bestod en del af ruten af en sejltur over Storebælt, en tur der var en kærkommen hvilepause suppleret med pastasalt og juice. Men vores politikkere ville det anerledes, og byggede en bro over Storebælt. Her efter stoppede færgerne med at sejle, og trods forsøb med lastbilstransport gik cykellæbet Aarhus – København i sig selv.

Det er firmaet VSOK (Veggerby Sport og Kultur) der står bag den nye udgave af Aarhus – København, og altså et firma med masser erfaringer i at arrangere sportsevents. Med Jens Veggerby si spidsen bør der også være mulighed for at få et godt og spændende cykelløb til glæde for både motionister og dem der vil lidt mere.

Som noget nyt er der to ruter; den lange rute som går hele vejen fra Aarhus til København, en rask lille cykeltur på 375 kilometer. Og så en lidt kortere tur fra odens til København på 190 kilometer. Det er en velkommen fornyelse som forhåbentligt vil være med til at få endnu bredere opbakning end tidligere udgaver af løbet.

Den helt store nyhed, og det som forhåbentlig vil være med til at tiltrække motionister fra både ind- og udland er, at Storebæltsbroen vil holde åbent for cykellisterne. Det vil ske i en periode på 4 timer, hvor det vil være muligt at cykle over broen såfremt vejr og vind tillader det. Det er en fantastisk mulighed for at skabe nogle rigtig flotte rammer om et motionsløb i Danmark, og en fantastisk oplevelse for alle dem der får mulighed for at nyde den flotte bro i cykelhøjde.

En anden fornyelse som også vil skabe lidt spænding i løbet er, at der blive indlagt forskellige konkurrencer undervejs. Arrangørerne nævner på deres hjemmeside, at der vil være indlagt bakkespurt ved det legendariske Munkebjerg og en bedste-tid-over-broen konkurrence. Jeg syntes det er en rigtig god idé at tilføre løbet en ekstra dimension i form af frivillige konkurrencer, det vil helt sikkert være med til at gøre det til en sjovere cykeltur for alle.

Vil du vide mere, eller har du mod på at tilmelde dig løbet, så foregår det via hjemmesiden Aarhus – København.

Om de fantastiske pølser med brød i Værløse også genopstår vides ikke, men vi har da lov at håbe!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

4 thoughts on “Aarhus -> København : Et cykelløb genopstår

  1. Svar Føns dec 28, 2011 02:28

    Spændende! Det kender jeg en (min far), der bliver glad for at høre :)

  2. Pingback: Velkommen 2012

  3. Svar Søren jan 9, 2012 08:59

    Hvad med dig Føns? Skal du ikke også op på cyklen og over broen? Dette er en enestående mulighed for at kombinere motion og muligheden for at cykle over den flotte bro.

  4. Pingback: Træning til Aarhus København

Kommentar