20 millioner til supercykelstier

Region hovedstaden har reserveret 20 millioner kroner til udvidelse af supercykelstierne i løbet af de kommede tre år.

Supercykelstierne skal få flere københavnere op på cyklerne når de skal til og fra arbejde, og målet er at få fat i dem der har mere end 5 kilometer hver vej. 22 kommuner deltager i projektet og det skulle gerne sikre, at cykelstierne kommer til at hænge sammen på tværs af kommunegrænserne. Udover de 20 millioner kroner som Region Hovedstaden har afsat, har de 22 kommuner også søgt Cykelpuljen om yderligere midler. Der skal bruges til at anlægge supercykelstierne.

Og der skal penge på bordet såfremt cykeln skal være et reelt alternativ til bilen og den kollektive trafik. For cykelstierne i hovedstadsområdet er på ingen måde tilsvarende, og der kan også gøres meget ved lyskryds og øvrige trafikale forhold.

Den gode nyhed er, at der er planlagt hele 28 ruter på i alt 494 kilometer cykelsti. Ifølge regionen selv, vil det medføre op til 30% flere der benytter cyklen til at pendle til og fra arbejde.

På miljøsiden vil den øget brug af cyklen spare ca. 7.000 ton CO2 og spare 300 millioner kroner på sundhedsbudgettet.

Den første cykelsupersti blev indført for godt et år siden og går fra Albertslund til Vesterbro. Jeg cykler selv på en del af supercykelstien hver dag, og her kan jeg godt mærke forskel om end den ikke er så tydelig. Der er opsat cykelpumper for hver 1,6 kilometer og ved nogle lyskryds er der fodlænere hvor man kan sætte foden uden at skulle forlade sadlen. En ting som ikke er så brugbar for os der cykler med kliksko, men alligevel en fin lille opfindelse.

På kortet herunder kan du se hvor der er planlagt supercykelstier i Københavnsområdet.

cykelsuperstier

I det famøse trafikforlig som regeringen indgik med Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste år, blev der afsat 189 millioner kroner til bygning af supercykelstier i landets 5 største byer. Det er blandt andet derfor at Region Hovedstaden nu kaster sig ud i dette flotte projekt, og regionen har da også oprettet et fælleskommunalt sekretariet som frem til 2015 skal hjælpe de enkelte kommuner med at søge tilskud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar