10 grunde til at vælge landevejscykling frem for indendørs cykling – og omvendt

Landevejs spinningI denne måneds nyhedsbrev fra Fitness.dk er der en fantastik liste med gode grunde til at vælge landevejscykling frem for indendørs cykling – og omvendt. Læs den og drag dine egne konklusioner :-)

”Spinning” var det oprindelige indendørs cyklingskoncept. Det blev opfundet af langdistancerytteren Jonathan Goldberg i 80’erne og blev hurtigt en global fitnesssucces. I dag findes der er et utal af træningsformer baseret på den solide træningscykel med det tunge hjul der giver modstand til cyklen.
”Spinning” er et varemærke ejet af et amerikansk firma. I fitness dk kalder vi vores cykelkoncept ”Cykling”, da vi ikke benytter det amerikanske ”Spinning”-koncept, men har udviklet vores eget over en årrække til at passe til vores medlemmers ønsker og behov. De senere år er flere centre også begyndt at tilbyde træning i landevejscykling, og det er et sjovt og godt supplement til sommerperioden. Men hvorfor skal du vælge det ene frem for det andet?

Du skal vælge landevejscykling fordi

1) Frisk luft er også sundt. Det kvikker op og giver mere overskud til give den gas.

2) Udsigten er meget sjovere. En hoppende hare (på landet) eller badende børn (langs vandet) slår til enhver tid selv den pæneste cyklinginstruktør.

3) Intervaltræningen kommer helt af sig selv. Så går det op ad bakke, og så går det nedad bakke, så blæser det forfra, så blæser det fra siden. Du behøver slet ikke tænke eller justere på belastningen.

4) Tiden går hurtigere. Fordi du oplever så meget og tingene ændrer sig hele tiden, kan du hurtigt bruge 3 timer uden at tænke over det. Og det giver god motion!

5) Landevejscykling er den ægte vare. Følelsen af luften, der suser dig og om ørerne, og asfalten, der suser i de tynde racerdæk, kan ikke efterlignes.

6) Du kan ikke springe over hvor gærdet er lavest. Du kan ikke bare springe bakken over. Og du kan ikke gøre den mindre ved at skrue på belastningen …

7) Landevejsrytternes fællesskab er noget helt særligt. Det kan godt være, at du aldrig har set ham før og heller aldrig ser ham igen, men i det øjeblik, I passerer hinanden, har I det tætteste fællesskab, man kan tænke sig.

8) Du kan forbrænde mere. Det afhænger selvfølgelig af, hvor hurtigt du kører, men typisk er kalorieforbrændingen på landevejen højere end i cyklinglokalet – også selv om du sveder mindre fordi vinden køler.

9) Gearet er meget sjovere. Vi ved om nogen, at godt gear er motiverende, og landevejscykling kan tilfredsstille selv det mest fanatiske gearhoved.

10) Du kan føle dig som Contador. Og ligesom ungerne på fodboldbanen elsker at være Messi og Christian Eriksen, er det sjovt at lade som om …

Du skal vælge indendørs cykling fordi

1) Du ikke risikerer at styrte eller blive kørt ned. Faktisk var det årsagen til at Jonathan Goldberg i sin tid startede på at træne indendørs.

2) Skadesrisikoen er lavere. Der er færre vrid og overraskelser, større stabilitet og bedre arbejdsstilling på indendørscyklen.

3) Du har en professionel instruktør. På landevejen er du overladt til dig selv – også selvom du har en fitness dk instruktør med på turen – for du får altså ikke headset på som de professionelle.

4) Musikken driver dig frem i et højere gear. Hvad siger du? Cykler du med iPod på landevejen? Fy! Det er ikke nogen god idé – du skal kunne høre trafikken. Og fuglesangen.

5) Det er nemmere at kontrollere intensiteten. Fordi hele modstanden kan justeres med et lille hjul, er du – og din instruktør – 100% herre over hvor hård din træning skal være.

6) Holdet motiverer dig. Når du kan se alle de andre svede og hugge, så giver du den en ekstra skalle. Større indsats = større udbytte.

7) Du kan opnå det samme på den halve tid. Landevejscykling kræver langt flere forberedelser, og med mindre du bor lige ud til landevejen, så skal du først cykle et stykke vej, før du overhovedet kommer i gang med den egentlige træning.

8) Du behøver ikke tænke så meget. Alt er tilrettelagt for dig, du skal bare koncentrere dig om at trampe i pedalerne og følge instruktørens kommandoer.

9) Gearet er meget billigere. En T-shirt, et par cykelsko og et par cykelshorts og du er kørende.

10) Der er ikke noget så tilfredsstillende som at forlade en stationær cykel i en pøl af sved (se her hvorfor). Så ved man virkelig man har ydet en indsats – husk bare at tage hensyn til din efterfølger og tør op efter dig, ik’?

Konklusion: Kom op på jernhesten, inde eller ude!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar