Fitness cykel

Fitness CykelFitness cykel, motionscykel, kondicykel – Kært barn har mange navne. Fælles for disse betegnelser er, at de dækker over en traditionel fitness cykel som er velegnet til cykeltræning indendørs.

Kvaliteten af fitness cyklen er meget vigtig når du skal vælge den helt rigtige cykel. Der findes en række billige cykler på markedet, som simpelthen ikke er stabile nok, og som ikke kan holde til seriøs træning hvor der bliver lagt mange kræfter i at træde i pedalerne. Nogle cykler kan klappes sammen og gemmes væk, og det kan måske umiddelbart virke som en god idé, men desværre betyder det også at de er meget vakkelvorne og giver en dårlig træningsoplevelse.

Svinghjulet og bremser

Når du kigger på en fitness cykel, er det første du skal kigge efter vægten på svinghjulet. Jeg vil anbefale at der som minimum skal veje 8 kilo og gerne mere. Vejer svinghjulet mindre, giver det et dårligt tråd på cyklen, og glæden ved træningen forsvinder hurtigt.

Det er også en fordel at vælge en fitness cykel med magnetiske bremser, da de oftest er et udtryk for bedre kvalitet end mekaniske bremser. Modsat en traditionel cykel, benyttes bremserne på en fitness cykel til at give modstand, således at træningen kan optimeres. Du skal derfor sikre dig, at din fitness cykel er i stand til at give den modstand du har behov for i din træning.

Siddestilling

Når du skal vælge den rigtige fitness cykel skal du være meget opmærksom på den siddestilling som du har når du sidder på cyklen. Den typiske fitness cykel har en meget oprejst siddestilling hvilket er en behaglig måde at træne på.

Det lyder måske lidt fjollet, men har du planer om at se tv mens du træner er en oprejst siddestilling langt at foretrække, da du på den måde skåner din nakke og ryg mest muligt.

Fitness CykelHar du omvendt tænkt dig at benytte fitness cyklen som supplement til træning på landevejen hvor du sidder på en racercykel, så skal du meget nøje overveje hvilken fitness cykel du vælger. Her kan du med fordel kigge på udvalget af spinningcykler og hometrainere, da du her kan opnå en langt mere realistisk siddestilling.

En ting er dog sikkert; vi mennesker er alle bygget forskellige, og det er derfor vigtig at det er muligt at justere cyklen så den passer til din krop. Det er ikke nok at sædet kan løftes op og ned. Det skal også være muligt at justere styrhøjde samt sædet vandrette placering.

Sædet

En fitness cykel er oftest udstyret med et bredt og polstret sæde. Igen er komforten i højsædet, men et bredt sæde er ikke velegnet til seriøs træning. Kig efter en cykel hvor dine ben frit kan trampe op og ned i pedalerne, og find en med et sæde der passer dig bedst. Nogle fitness cykler giver mulighed for at skifte sadel, og det kan være en ganske god idé.

Computer

De fleste fitness cykler er udstyret med en eller anden form for cykelcomputer der kan fortælle dig om belastning, puls og meget andet. I min verden er denne funktionalitet ikke så vigtigt, da det jo i første omgang handler om at få sved på panden. Men, for nogen giver det motivation at følge med på skærmen, lige som mange benytter computeren til at fastlægge gode træningsprogrammer.

Det bedste råd jeg kan give er, at finde en cykel der passer til din krop, dit temperament og din pengepung.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Fitness cykel, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Kommentar