Worre vs. Rasmussen 1

Michel RasmussenDet ser ud til, at historien om Michael Rasmussen slet ikke er slut endnu. For i takt med at Michel Rasmussen arbejder sig tilbage i international cykelsport, løftes noget af sløret for det spil der har kørt, for at holde ham ude i kulden.

Vi var mange der følge med Michael Rasmussen, da han blev pillet ud af Tour de France feltet i 2007. Men det var jo doping, og doping er snyd og ret skal være ret. Og selv om han jo aldrig har været testet positiv, havde Bjarne Riis jo ligesom slidt den undskyldning op, så tilbage stod Michael Rasmussen med alle sine talenter, og var smidt ud.

I en atikkel i ugens Weekendavisen skriver Claus Wivel en fantastisk beretning, om den store indsats Jesper Worre har gjort, for at holde Michael Rasmussen ude af cykelsporten. Claus Worre selv nægter alt, men der bliver alligevel bragt en del beviser frem, som ikke pynter på hverken Jesper Worres eller Danmarks Cykel Unions omdømme.

Først var der jo selve episoden under Tour de France 2007, hvor Jesper Worre brød sin tavshedspligt. Det gjorder han på et tidspunkt hvor Michael Rasmussen havde behov for opbakning, men hvor han fik det modsatte. Mens Michael Rasmussen kørte i gult, undsagde Jesper Worre ham i et interview til DR1. Worre har efterfølgende indrømmet at det var et brud på tavshedspligten.

Den 25. juli 2007 blev Michael Rasmussen hevet ud af Tour de France. Han var naturligvis sønderknust, da alt så ud til, at han skulle køre ind på Champs-Elyses iført den gule trøje. Et mål han havde jagtet i mange år.

Michael Rasmussen har sidenhen fortalt til Weekendavisen, hvordan Jesper Worre ringede til ham klokken 2 om natten efter han var blevet smidt ud. Ifølge Rasmussen for at hovere.

Michael Rasmussen bliver idømt 2 års karantæne, som han afslutter i 2009. Lige siden har det været en kamp for Rasmussen at få lov til at køre cykelløb igen. Tilsyneladende er der ingen der vil røre ham med en ildtang, også selvom han har udstået sin straf.

I sommeren 2010 finder Christina og Claus Hembo sammen med Michael Rasmussen. Med udgangspunkt i deres fælles virksomhed, Christina Watches, ønsker de at sponsorere Michael Rasmussen. Udgangspunktet er, at de vil betale hans løn, til det cykelhold der ansætter ham. Bjarne Riis bruger hen ved 4 måneder på at overveje dette lukrative tilbud, men ender i sidste ende med at takke nej. Det samme gør alle andre cykelhold. Nu skal man jo passe på med konspirationsteorierne, men det er da løjerligt, at samtlige pro-tour hold takker nej til et tilbud der ikke vil påvirke dem økonomisk.

Herefter beslutter Chistina Watches at etablere sit eget cykelhold. For hurtigt at få en licens vælger man at købe det danske cykelhold Team Stenca Trading M1, der har en kontinental licens. Altså den tredje bedste række i international cykelsport.

Ved at købe et eksisterende cykelhold, regner Michael Rasmussen og Christina Watches med at kunne køre cykelløb allerede i 2001. Men så let skal det ikke gå…

For selv om UCI hurtigt accepterer det nye hold, behandler DCU sagen væsentligt anderledes. Jesper Worre forsøger personligt at forhindre cykelholdet i at kunne starte i 2011 ved at gøre gældende, at der er tale om et helt nyt hold. Fik Jesper Worre medhold, ville det betyde, at Michael Rasmussen og resten af Christina Watches holdet først kunne køre cykelløb i 2012.

Heldigvis rettede DCU-repræsentanten Jesper Grand henvendelse til DCUs bestyrelse, og fik dem til at gå ind i sagen. Og alt tyder nu på, at Christina Watches er klar til at køre cykelløb.

Det bliver super spændende at følge med i fremover, og det skal blive godt at se Michael Rasmussen på en cykel igen. Men hele den her sag er en sort plet på dansk cykling. Det kan godt være at Michael Rasmussens doping straf var retfærdig, og det kan godt være at det var rimeligt at smide ham ud af Tour de France. Men at føre en personlig vendetta mod Michael Rasmussen klæder hverken direktøren for Danmarks Cykel Union Jesper Worre, eller de journalister der godvilligt har skrevet hans version af historien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

One comment on “Worre vs. Rasmussen

  1. Svar Palle Thaisen mar 15, 2011 16:24

    Jeg er helt enig i, at der er tale om en personlig vendatta fra Jesper Worre mod Kyllingen. Jesper Worre har aldrig opnået store resultater som cykkelrytter, og efter min mening handlede det om misundelse i 2007. Ethvert andet cykelforbund i verden ville have været lykkelige for at fåe en tourvinder, men for Jesper Worre handlede det om at spolere Kyllingens sejr. Det er for mig uforståeligt at en person der har skadet dansk cykelsport så meget fortsat kan sidde som direktør for DCU … både han og bestyrelsen i DCU burde skamme sig.

Kommentar