Riis til Plan B

Alberto ContadorBjarne Riis for måske brug for sin Plan B, uanset om Alberto Contador bliver firkendt eller ej. Hele dopingsagen har ifølge den spanske avis El Mundo, taget hårdt på Contador, og han overvejer i øjeblikket at stoppe karrieren.

Ifølge avisen skal han have sagt følgende til Carlos Castano (præsident for det spanske cykelforund): ”Jeg er så modløs, at jeg tænker på at opgive cykelsporten uafhængigt af afgørelsen”.

Nu kan udtalelesen jo være en taktisk finte, der skal presse UCI og WADA, men ifølge dopingeksperter vurderes hans sag ikke at stå alt for godt. Alberto Contadors sag sammenlignes med sag fra atletikkens verden, hvor fundet af meget små mængder Clenbuterol, førte til en toårig karantæne. Contadors forklaring om forgiftet kød bliver der rystet på hovedet af i hans hjemland Spanien.

EU føre løbende kontrol med kød i Spanien, og der er ikke fundet Clenbuterol i en af de i alt 19.431 prøver, der i 2008 – 2009. Historien er meget lidt sandsynlig vurderer en specialist i levnedsmiddelforgiftning, Fernando Ramos, ved Coimbra universitetet i Portugal. ”Det er ikke umuligt, men usandsynligt. Efter min mening er det kun en dårlig forklaring.” udtaler han.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar