Pamperne vinder, cykelsporten taber

Wada anti dopingSå blev Contadors dopingsag afgjort. Det spanske cykelforbund frikendte Alberto Contador for brug af Clenbuterol, og alle er glade.

Men UCI valgte så at anke sagen, og det samme har WADA, det internationale dopingagentur, så også valgt at gøre.

Jeg vil på ingen måde tage stilling til, om Contador er uskyldig eller ej. Har han spist en bøf, eller har han taget bloddoping. Jeg ved det ikke, og finder øjensynligt heller aldrig ud af det.

Det der irriterer mig ved hele den her sag er, den måde Contador og cykelsporten bliver behandlet på. Det er simpelthen uværdigt at håndtere en dopingsag på den her måde. Afgørelsen må ikke gøres til genstand for abeflytteri mellem de forskellige cykelforbund, og afgørelsen må ikke være så længe under vejs. Det er et skyld spørgsmål der skal afgøres. Har Contador taget doping eller ej, længere er den ikke. Jeg må formode at der er beviser både for og i mod hans skyld. De beviser skal fremlægges, og så skal der træffes en afgørelse. Hvor svært kan det være?

Er Alberto Contador uskyldig, så har man fra UCI og WADAs side på det skammeligste forhindret en af cykelsportens allerstørste ryttere i at yde det maksimale. Det er urimeligt over for Contador, hans hold og ikke mindst alle os der elsker at følge med i cykelsporten.

Er Alberto Contado skyldig, så har en dopet rytter deltaget, og deltager fortsat, i forårets cykelløb. Det er mindst lige så urimeligt over for hans konkurrenter og for tiltroen til cykelsporten. Er han skyldig skal han straffes, og han skal straffes med det samme.

Så kære UCI, WADA og alle jer andre skrivebordspampere, træf nu en afgørelse om Alberto Contadors skyld, og lad cykelsporten være en ren og fair sport.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar