Nye boller på tv-suppen

TV2 Tour de FranceForandring fryder og åbner op for nye muligheder. I 20 år har TV2 stået for dækningen af Tour de France, men nu er det måske ved at være fortid.

Ifølge B.T. udløber kontrakten med tv-unionen EBU i 2012, og rettighederne til dækning af Tour de France skal genforhandles. Retten til at transmittere fra cykelløbet vil blive kastet ud i fri konkurrence, og her må det formodes at selskaber som Viasat (TV3) og Canal9 står på spring.

Hverken Viasat Eller Canal9 vil afvise at byde ind på Tour de France, og for de to kommercielle tv selskaber vil det da også være en lækkerbisken, såfremt prisen er rigtig.

Men hvad siger TV2 så? Til B.T. udtaler TV2s sportschef Frederik Lauersen ” Vi er bevidste om, at andre er interesserede i Tour de France, og vi ser med stor bekymring på situationen. Jeg vil godt advare stærkt i mod, at man flytter Tour de France væk fra de nationale tv-kanaler. Jeg skal sige sådan, for Tour de France er vigtig for TV2, men jeg mener oprigtigt, at TV2 også er meget vigtig for Tour’en. Det er TV2, der har skabt den store interesse for det løb, og det er næsten det eneste cykelløb, danskerne rigtigt interesserer sig for.”

Magen til arrogance skal man da lede længe efter. Nej, det er ikke TV2s fortjeneste at danskerne interesserer sig for cykelløb. Prøv lige at drage ud på landevejene og se hvor mange danskere der nyder at cykle. Og hvad med ryttere som Rolf Sørensen, Bjarne Riis, Michael Rasmussen og mange mange flere. Har de ikke været med til at skærpe interessen for cykelløb i Danmark. Jo kære Frederik Lauersen, det har de.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar