Kujonen Armstrong

Lance Armstrong har snydt. Han har snydt sig til 7 sejre i Tour de France og han har snydt alle os der har hyldet ham som en stor sportsmand. Han har snydt sine sponsorer, sine holdkammerater, sine konkurrenter, sin familie og hans venner.

Han har 7 gange stået øverst på podiet i Paris og ladet sig hylde som mesteren over dem alle. Han har løftet armene i vejret og nydt sejrens sødme. Han har set ned på sine konkurrenter og demonstreret at han var den bedste. Men det hele var snyd. I alle årene har han vist at han har snydt, og det er derfor en ynkelig mand der i nat talte ud om sine forbrydelser mod cykelverdenen.

For det er kujonagtigt at indrømme sin skyld så mange år efter, at man har nydt alle de penge og goder der følger med de sejre han har snydt sig til. Han har nydt mediernes rampelys når han stod frem som den store frelser via hans LiveStrong fond. Han har ladet sig hylde som den store amerikanske helt, der tog til Frankrig og sejrede. Og hele tiden har han vist at han var en snydepels.

I nat valgte Lance Armstrong at lave en ’Bjarne Riis’, altså at indrømme sit eget dopingmisbrug, men ikke at trække andre med ned i suppedasen. Det viser bare med al tydelighed at Lance Armstrong er en nøje beregnende person, som kun tænker på sit eget bedste og sin egen fremtid. Han er ligeglad med, om der bliver ryddet op i cykelsporten. Han bekymrer sig ikke om de unge ryttere der vokser ind i en kultur der er præget af snyd og bedrag.

Skulle katastrofen Amrstrong vendes til noget positivt, skulle han stille sig op som en mand, tage sin straf og herefter bruge al sin energi på at bekæmpe doping i sportsverdenen. Med hans navn, hans formue og hans håndtering af medierne kunne han være med til at ændre kulturen i cykelverdenen. Hvis han virkelig ville, kunne han tænke på de fremtidige generationer af cykelryttere, og kæmpe for deres ret til en ren sport. Men nej, Lance Armstrong er sig selv nærmest, og et sådan martyrium skal vi nok ikke forvente fra hans side.

Herfra er der ingen medlidenhed med Lance Armstrong. Han skal straffes hårdt for sine forbrydelser og han fortjener kun hån og foragt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Kujonen Armstrong, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Søren

Kommentar