Energidrik 1

Energidrik med sukkerI vores artikel om kosttilskud kan du læse om de gode egenskaber proteinpulver og kreatin har, og hvordan de kan være med til at booste resultaterne af din træning.

Desværre har der i de seneste år sneget sig endnu et produkt ind på markedet, som langt fra har lige så positive egenskaber. Energidrik sælges i mange forskellige former, farver og smagsvarianter, men fælles for dem alle er, at det bare er en eller anden form for læskedrik fyldt med sukker, og i visse tilfælde koffein. Sukker er energi, så på den måde er der ikke tale om falsk markedsføring, men det er de færreste af os der har behov for at få tilført energi i form af sukker i vores dagligdag. Træning giver energi, god søvn giver energi, og har du et meget lavt kalorieindtag kan energidrik også give en god energi.

Energidrik er ren sukker. Og hvad være er, det er tomme kalorier, som kun har en positiv effekt hvis du er i kalorieunderskud. I kalorieunderskud er de færreste, og som indbygger i den vestlige verden skal man deltage i et marathonløb eller et længere motionscykelløb for at have behov for energidrik. Den daglige træning på 30 km. kan ikke skabe et behov for at drikke en liter sukkervand, vand er oftest den bedste løsning.

Nogle energidrikke reklamerer med guarana og andre mystiske planteekstrakter. I bund og grund er der tale om koffein som vi kender det fra kaffe. Koffeinen kan udvindes af kaffebønner, men altså også fra guarana og andre planter. Koffein virker på samme måde uanset om det drikkes via kaffen eller via sukkervand. Og koffein er altså ikke løsningen på noget som helst. Effekten aftager hurtigt, og faktisk er det sådan, at jo mere koffein du indtager, desto hurtigere vender kroppen sig til koffeinen og dermed nedsættes effekten.

Mange vil påstå at de får et hurtigt boost ved at drikke energidrik med masser af sukker og koffein, men det er et meget kortvarrigt boost, og kan som sagt kun være nyttigt i forbindelse med meget store sportspræstationer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

One comment on “Energidrik

  1. Pingback: energidrik cykel | fitness-dankmark.com

Kommentar