Doping-test for natteravne

WADA fremlagde i torsdags en rapport med deres forslag til, hvordan anti-doping arbejdet kan forbedres under Tour de France.

Det mest kontroversielle forslag var, at alle rytterne skal kunne testes både nat og dag. De gældende regler giver ikke mulighed for doping-test mellem klokken 22 og 6. Da man frygter at rytterne benytter sig af såkaldt mikrodoping i de 8 timer hvor der ikke må testes, vil WADA gerne give mulighed fr 24 timers tests.

Naturligt nok er både ryttere og hold meget lidt begejstret for det nye forslag. At få ødelagt sin nattesøvn er katastrofalt i et så langt og hårdt cykelløb som Tour de France, og det vil kunne skabe situationer hvor rytterne ikke har de samme muligheder for restitution.

Italieneren Giovanni Visconti spørger, om man kunne finde på at indføre tilsvarende regler i andre sportsgrene. ”Jeg er ikke overrasket over noget længere. Vi har accepteret alt, og vi kommer sikkert også til at acceptere dette. Vi er anderledes end andre sportsfolk. Prøv at vække en fodboldspiller natten før Champions League finalen. Doping eksisterer, men kontrollerne er effektive og meget alvorlige. Det virker som en besættelse, hvis vi ikke kan få lov at sove” udtaler han.

Anderledes muntert forsøger Nibali at tage bråden af debatten. ”Hvis de vil have det, så kan dopingkontrollanterne bare sove på vores værelse. Det er ikke noget problem” siger han. Mere alvorligt tilføjer han ”Da jeg vandt etapen til Asolo i Giro d’Italia, blev jeg testet efter etapen og igen en time senere på hotellet. Jeg har også prøvet at blive testet om aftnen og så igen næste morgnen. Igennem hele sæsonen har jeg vel afleveret 70 blod- eller urinprøver”.

At vække uskyldige ryttere om natten under Tour de France er at gå for vidt. Det må være muligt at spore doping via de almindelige dopingkontroller, som allerede er til en del gene for rytterne. Men halv trætte og uoplagte ryttere vil påvirke hele tour de France, både for ryttere og for os tilskuere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar