Cykling er en verdenssport

Cykling i hele verdenenSå er VM i landsvejscykling veloverstået, og arrangørerne kan klappe sig selv på skulderen for et flot og vellykket arrangement.

Ruten for enkeltstart var genial. Det er sjældent man ser en hovedstad blive spærret af på den måde som det skete i København. Og selv om trafikken gik i hårdknude, var det et flot og sejt sats.

Ruten til linjeløbene var også rigtig flot. Specielt da herrerne startede i centrum af København, for derefter at begive sig om til rundstrækningen i Rudersdal. Med omkring 250.000 tilskuere skabte det en super flot ramme om et fantastisk cykelløb. Flot at Danmark kan og vil stå for værtsskabet af så stor en sportsbegivenhed.

En del har efterfølgende brokket sig over, at højdeforskellen på rundstrækningen kun var på 40 meter. Det ses som hovedårsagen til, at løbet blev afgjort ved en massespurt. Det syntes jeg er noget sluder, og må komme fra folk som ikke forstår hvad cykling er.

Cykling er en sport der kan dyrkes over hele verdenen, hvad enten man har høje bjerge eller flade marker. Cykling kan køres i bjerge, men altså også på flade strækninger. Cykling kan foregå i regnvejr, eller bagende varme. Cykling kan foregå når det blæser, og når det ikke gør. Kort sag; cykling kan foregå overalt i verdenen.

I år blev det så Danmark der skulle lægge asfalt til VM, og dermed afspejlede ruten også den danske geografi. Og det er lige nøjagtigt sådan det skal være. Det kan godt være, at Mark Cavendish havde en fordel, men sådan er cykelløb nu engang indrettet. VM i landevej er ikke et etapeløb, det er ikke en forårsklassikker eller et af de fem monument løb. Nej, VM i landevejscykling er en global begivenhed, hvor den mangfoldighed og afveksling der heldigvis findes kommer til udtryk.

Der er derfor absolut ingen grund til kritik over VM ruten, ligesom der heller ikke er grund til kritik af det flotte arrangement.

Den eneste der formåede at drypper lidt malurt i bærgeret var Jesper Vorre, der med sin sædvanlige arrogance formåede at placere 2 lastbiler på det forkerte sted. Den pinlige sag kommer der forhåbentligt noget godt ud af, for den stakkel det gik ud over. Pengeafpresning hører (heller) ikke hjemme i cykelsport.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar