Alberto Contador er skyldig til det modsatte er bevist

Alberto ContadorSå slog doping hammeren atter en cykelrytter i gulvet, og denne gang er det selveste Contador der får smæk. Alberto Contador er testet positiv for stoffet Clenbuterol i både A- og B-prøve, og kan derfor se frem til at få frataget sin Tour de France titel samt flere års karantæne.

Selv hævder Contador at han er uskyldig. Undskyldningen skulle angiveligt være, at han har fået stoffet via en madforgiftning. Desværre for Contador, skal han selv sørge for at bevise sin uskyld, og det kan ifølge dopingeksperter være endog rigtig svært.

Der er ikke meget retssikkerhed over de internationale dopingregler, og flere eksperter har igennem tiden påvist, at der fra tid til anden dømmes uskyldige sportsudøvere. Men doping er snyd, og snyd er ikke acceptabelt, og derfor må det være en løbende afvejning af, om vi kan acceptere uskyldigt dømte i forhold til at have meget stramme dopingregler, eller om vi vil lade snyderne få mulighed for at slippe for straf.

Cykelsporten er notorisk berygtet for brugen af doping, og dette image skal væk. Cykling skal være en ren sport, og her på Cykel Fitness mener vi, at hellere dømme en enkelt uskyldig end at lade 10 skyldige slippe for straf.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Henrik

Kommentar