19 cykelister dræbt 5

I dag kan man læse på jp.dk at der er sket et drastisk fald i antallet af dræbte cykelister i trafikken. I 2010 er der ’kun’ 19 cykelister der har mistet livet i trafikken, og det er det laveste nogen sinde. Til sammenligning blev 54 cykelister dræbt i 2008 og i 2009 var det 26.

Claus S. Hansen, landsformand i Dansk Cyklist Forbund, glæder sig over, at tallet er for nedadgående og mener at vide, at forklaringen skal findes i, at billister og cyklister er mere opmærksomme på hinanden.

For mig at se, er den helt store og glædelige nyhed, at ingen børn har mistet livet på cykel i 2010. Vi skal passe på hinanden, og specielt vores børn.

En ting der ikke nævnes i JP’s artikel er, at flere og flere danskere benytter cykelhjelm. Til gengæld for den megen sne i både starten og slutningen af 2010 en del af skylden for det lave antal dræbte cyklister. For når der ligger megen sne på vejene, kører bilerne langsommere, og færre benytter deres cykel.

Det er naturligvis godt, at færre cyklister bliver dræbt i trafikken, og det er godt at der løbende foretages trafiksikkerhedsinitiativer der gør det mere sikkert at færdes på cykel i trafikken. Det er bare ikke godt nok. Når jeg cykler oplever jeg ofte farlige situationer, hvor biler eller andre cyklister udsætter mig eller andre for fare. Heldigvis går det som oftest godt, men vi danskere opfører os alt for hasarderet i trafikken.

Trafiksikkerhed starter og slutter med os selv. Vi skal passe på os selv og hinanden i trafikken. Vi skal bruge cykelhjelm, vi skal se og godt for når vi svinger til højre, og vi skal holde op med at køre på vores ret.

Cyklister skal ikke dræbes i trafikken. De skal være en del af trafikken og de skal kunne færdes sikkert og trygt, både når vi pendler og når vi dyrker motion.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

5 thoughts on “19 cykelister dræbt

 1. Svar Cykelmyggen jan 5, 2011 09:48

  Jeg cykler i København hver dag, og det er en ren dødsfælde for cyklister. Biler der parkerer ulovligt og lastbiler der ikke tager hensyn skaber uaftalig farlige situationer, og jeg føler mig konstant i livsfare.
  Jeg tør ikke lade mine børn cykle allene, og jeg ved at mange forældre fragter deres børn i bil fremfor at tage cyklen. Det er simpelthen for farligt.

 2. Svar Søren jan 5, 2011 09:51

  Hej Cykelmyg,

  Tror faktisk at en af grundene til at ingen børn er dræbt i trafikken er, som du skriver, at mange forældre fragter deres børn i bilen. ikke fordi de ikke syntes at cykling er godt, men fordi de ikke tør andet.
  Uden foran den skole hvor mine børn går, er der totalt trafikkaos hver morgen. Det skaber mange farlige situationer, og børn på cykel er altså nemme at overse for bilister.

 3. Svar Elle jan 5, 2011 13:10

  Det er sandsynligt at cykelhjelme nævnes ikke fordi JP har fattet at der ikke findes videnskablige bevis for at cykelhjelme redder liv. Det er de slet ikke designet til. Som jeg så her: http://video.tedxcopenhagen.dk/video/911034/mikael-colville-andersen er antallet af cyklister faldet. Måske er det derfor at færre er blevet dræbt. Altså dræbt af biler. Nu kan de ikke-cyklende dræbes af fedme, hjertesygdomme, kræft osv…

 4. Svar Søren jan 5, 2011 15:24

  Hej Elle,

  Ved godt at nogle personer anser kampagner for cykelhjelme som skræmmekampagner. Jeg cykler altid med cykehjelm og anbefaler alle at gøre det samme.

  • Svar Troels G. feb 3, 2011 17:58

   Hej Elle,

   hvis vi snakker hovedskader, er der vist ingen tvivl om at en hjelm mindsker skaderne på dit kranie, og dermed din hjerne. Der skal ikke meget til før “skallen” flækker. Spørg evt. på en neurologisk afdeling. De kender lidt til det.

   Mvh

   Troels

Kommentar