Yedoo løbecykel

yedoo løbecykelJeg skal ikke være bleg for at indrømme, at når ungerne kører rundt ude på vejen på deres løbehjul, så gør jeg alt for at få lov til at prøve. Jeg syntes det er supersjovt at suse af sted på et løbehjul, hoppe over kantsten, og forsøge med forskellige mere eller mindre halsbrækkende tricks.

I sidste weekend havde jeg så fornøjelsen af at prøve en Yedoo løbecykel. Det var et underholdende bekendtskab der fik det indre barn til at boble op i mig. For her er nemlig tale om et løbehjul/løbecykel for voksne. Slut med at stjæle børnenes legetøj og slut med at stå foroverbøjet på et alt for lille løbehjul. Yedoo løbecykel er legetøj for voksne, og det skal der jo også være plads til.

Om det er en løbecykel eller et løbehjul kan ikke afgøres, for Yedoo er en hybrid der ikke sådan lige lader sig klassificere. Traditionelt har en løbecykel et sæde og det har Yedoo ikke. På en Yedoo løbecykel står man op, lige om på et løbehjul. Til gengæld minder styret mere om en cykel end et løbehjul da det er bestykket med bremser. Ligeledes er der også et støtteben, hvilket heller ikke er noget der bruges på et løbehjul.

Uanset hvad det er, så er det sjovt. De store hjul er rigtig gode, og man kan få rigtig meget fart på Yedoo løbecyklen. Derimod så lægger den ikke op til sjov og ballade i form af de tricks man kan lave på traditionelle løbehjul. Dertil er Yadoo løbecykel alt for stor og klodset.

Den tekniske beskrivelse af løbecyklen er som følger:

 • 16” aluminium forhjul
 • 12” aluminium baghjul
 • Håndbremser på både forhjul og baghjul
 • Pulverlakeret stålstel
 • 9,3 kilo egenvægt
 • Støttefod
 • 120 kilo maksimal belastning
 • Justerbar styr fra 93 – 105 cm -
 • Bredde: 66 cm
 • Længde: 135 cm / fodplade 36 cm
 • Pris: 1.195

Yedoo løbecyklen anbefales til personer over 140 cm, så den er beregnet til store børn, unge og voksne. Og her gemmer der sig lidt af et problem, for hvad skal man egentlig bruge en Yedoo løbecykel til? Jo, den er da rigtig sjov at køre på, sådan en søndag eftermiddag med solskin og godt humør. Men til dagligbrug er den alt for fjollet og den kan på ingen måde erstatte en rigtig cykel. Det er muligt at få god fart på Yedoo løbecyklen, men kun over korte afstande. Jeg vil nødigt forsøge mig med en tur på 10 kilometer, da det simpelthen vil blive alt for anstrengende for benene, og sikkert også vil medføre diverse belastningsskader.

Til en pris på den forkerte side af 1.000 kroner er Yedoo løbecykel ikke en helt billig fornøjelse for en cykel som kun kan bruges til sjov og pjank. Størrer børn kan måske bruge den til at komme til og fra skole, men spørgsmålet er, om der er street cred i at komme fræsende på en Yedoo løbecykel – Det tror jeg ikke

Så selv om det har været rigtig sjovt at prøve en Yedoo løbecykel, er det ikke noget jeg vil bruge mine penge på.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Yedoo løbecykel, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
Søren

Kommentar