Test af Schwalbe Durano Plus 5


Schwalbe Durano PlusLad mig starte med konklusionen: Schwalbe Durano Plus er et fantastisk cykeldæk til pendleren og motionisten.

Jeg benytter min racercykel til både motion og som transportmiddel til og fra arbejde. I begge tilfælde vil jeg gerne have fart på cyklen, og jeg har derfor altid kørt på racerdæk som f.eks. GP4000. Men, jeg er også hamrende træt af at punktere. Specielt forår og efterår når det regner oplever jeg tit, at min cykeltur hjem fra arbejde bliver forstyrret af en irriterende punktering, og hvis der er noget der kan få mig i dårligt humør, så er det at punktere i regnvejr.

Schwalbe Durano Plus er med 201 TPI et kvalitetsdæk som er forstærket med et 5 mm tykt indlæg, der beskytter med punktering. Schwalbe kalder dette indlæg for et SmartGuard bælte. Dækket vejer 380g, og du vil derfor ikke se dette cykeldæk i konkurrencebrug, dertil er det simpelthen for tungt.

Efter et par tusinde kilometer på Schwalbe Durano Plus må jeg erkende at det vitterligt er smart. 1 punktering er det blevet til, og det er altså mindre end hvad jeg har oplevet med andre dæk. Nuvel, dette er ikke en statistisk korrekt undersøgelse, men jeg er glad, og den glæde vil jeg gerne dele med andre.

Montering af dækket er nemt. Kanttråden sætter sig hurtigt på plads, og du behøver ikke at arbejde særlig meget med dækjernet. Jeg pumper dækket til 8 bar og det giver en god kombination af ydelse og komfort.

Durano Plus fås både både i bredderne 23c og 25c. Normalt har jeg altid kørt på 23c, men min cykelhandler overbeviste mig om, at 25c gav en meget bedre oplevelse på cyklen. Og det har han faktisk ret i. Jeg kan ikke mærke nogen forskel i fart, og det lidt bredere dæk øger komforten og følingen med vejen. En del producenter af cykeldæk er faktisk gået over til også at tilbyde 25c dæk, og den gamle historie med vindmodstand er altså lidt af en skrøne. Kan du leve med et lidt tungere dæk kan jeg varmt anbefale 25c.

Alt i alt har Schwalbe Durano Plus været et rigtig godt bekendtskab, og med en effektiv punkteringsbeskyttelse har det fjernet en del frustrationer fra min hverdag. Samtidig syntes jeg at det som racerdæk yder rigtig godt, og det føles ikke tungt og mudret når man sidder på cyklen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (12 votes cast)
Test af Schwalbe Durano Plus, 7.4 out of 10 based on 12 ratings
Søren

5 thoughts on “Test af Schwalbe Durano Plus

 1. Svar Michelle jan 7, 2013 18:27

  Tak for den fine test. Jeg har kørt på Durano Plus hele 2012 og det har givet mig mange gode ture. Jeg er punkteret et par gange, men det kan nok ikke undgås.

  Kan varmt anbefale det dæk.

 2. Svar Søren Lindholm maj 11, 2013 21:54

  4000 km på Durano Plus – 0 (nul) punkteringer – det siger vel alt om pålidelighed.

 3. Svar Kim Malmberg sep 18, 2013 12:54

  Hej
  Tak for en super test. Var lidt itvivl, men nu vil jeg prøve swalpe.

 4. Svar Jens Cilleborg Jensen jan 19, 2015 12:53

  Hei,jeg er 67 år,86 kg,har kjørt 1,5 år 2.400 km i Norge og Danmark,på dårlige og gode veje,med Durano plus,men ingen punkteringer så langt.Ps.Det er vigtig,at der altid er 8 bar i dækket,så undgår man punkteringer,et super dæk,jeg har 23,men mit næste blir 25,glæder mig til Grejsdalen rundt

 5. Svar Jan Fabricius okt 6, 2015 16:44

  Kørt 2000 km og ingen punkteringer. Men husk at fjerne de små sten (flintesten) der sætter sig fast i dækket.

Kommentar