Test af Endomondo

Hvem har ikke hørt om Endomondo? Set med danske øjne er Endomondo den cykel GPS tracker der er mest udbredt her hjemme, og det naturlig valg for rigtig mange danske motionister. Danskudviklede Endomondo blev lanceret første gang i september 2008 i forbindelse med afviklingen af den årlige DHL stafet, og den tidlige alpha udgave bliv hurtigt opgraderet til en beta udgave. I 2009 rykkede Endomondo for alvor og fik hurtigt stor succes på markedet for GPS trackere. Endomondo er skabt af de tre danskere Jakob Jønck, Mette Lykke Kjeldsen og Christian Birk der med en fælles interesse for sport og motion fandt sammen om at skabe en social sports tracker der automatisk logger brugernes træningsindsats. Visionen bag Endomondo er at gøre sport sjovt, og specielt det social aspekt af sports tracking ligger folkene bag Endomondo meget nært. De primære sportsgrene i Endomondo er løb, cykling og gang, og målet med app’en er at skabe verdens bedste sports community.

EndomondoDet første der rammer en når man opretter en profil på Endomondo er reklamerne. Designet er rigtig flot, og hjemmesiden er brugervenlig og overskuelig, men desværre fyldt med reklamer. Endomondo gør meget ud af, at man skal tilknytte sin Facebook profil, så man kan begynde at dele oplysninger med sine venner. Og det er da også Facebook integrationen der er det helt store plus ved Endomondo. Ellers er der hvad man kan forvente; diverse statistikker, mulighed for at oprette ruter og import af data fra Garmin produkter. Der er ingen funktioner i Endomondo som ikke er set før i andre sports trackere, og jeg savner lidt nytænkning innovation. Eneste lille sjove gimick er, at vejr data logges sammen med ens trænningslog, så man kan følge med i hvordan vejret har været. Ikke den store innovation, men faktisk meget sjovt og brugbart.

Vejrinformation er én ud af 6 funktioner man får med i betalingsudgaven, der koster $2,99 om måneden. En ganske fair pris, men ikke et must for at få glæde af Endomondo. Faktisk udtaler en af stifterne af Endomondo I et interview, at deres største udfordring er at få de mange millioner brugere til at vælge betalingsudgaven af Endomondo.

Der er rigtig mange danske ruter i Endomondo, og det er et godt bevis på, at dette er den mest udbredte sports app i vores lille land. Og mange af mine venner var da også at finde blandt de mange Endos der jævnligt tracker deres træning.

På cyklen fungerer Endomondo upåklageligt. Du kommer hurtigt i gang med at tracke din træningsindsats, og app’en har et flot design og er meget brugervenlig. Jeg vil gerne fremhæve en lille funktion, som jeg syntes er ganske genial i al sin enkelhed; når jeg starter sin tracking foregå det ved, at jeg starter app’en på min mobiltelefon, logger ind og starter en ny tracking. Herefter putter jeg telefonen i baglommen og stiger op på cyklen. De sekunder der går med at jeg gør klar til at komme af sted bliver altså også logget og regnet med i min træningsindsats, hvilket på kortere ture kan være en smule irriterende. Endomondo har løst dette ved at tælle ned fra 10 sekunder inden selve trackingen begynder, og det er fin tid til at komme op på cyklen og af sted.

En anden ting ved Endomondo er, at du kan få løbende information om din træningsindsats undervejs. Som sagt cykler jeg med min telefon i baglommen, og så bruger jeg min telefon til at høre musik på turen. Endomondo kan sættes til med jævne mellemrum at afbryde musikken, og fortælle dig hvor langt du har cyklet, og hvordan det går i forhold til dit opsatte mål. Rigtig god funktion, som er meget anvendelig. Desværre er det en meget amerikansk robotstemme der taler, og undertiden er det grænsende til det uforståelige og latterlige når den forsøger at udtale forskellige tal på dansk. Så kære Endomondo: Det kan I godt gøre bedre!

Konklusion

Endomondo er en rigt god, stabil og veldesignet GPS app til din Smart Phone. Og igennem hele min test har det været en god følgesvend på mine cykelture. Specielt det sociale aspekt er helt uovertruffen, og ønsker du at dele (læs: prale med) din træning over for dine venner, er Endomondo det naturlige valg. Selv om der lige mangler den der funktion der bare gør det ekstra smart at benytte Endomondo, så er der hvad der skal være, og det er jo godt.

Hent gratis udgaven af Endomondo til Android her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Test af Endomondo, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Søren

Kommentar