Focus Cyklen 4

Focus cyklen er i Danmark blevet en populær cykel blandt de prisbevidste motionister. En god ramme udstyret med gode komponenter til en billig penge er blevet Focus cyklens varemærke, og både til race, mountainbike cyclocross og touring leverer Focus gode alternativer til de øvrige producenter på markedet.

Med base i Tyskland er Focus en international cykelproducent der med mottoet ”By Pros, for Pros” producere cykler der kan klare sig i såvel konkurrence som til daglig brug. Focus bryster sig af at arbejde sammen med nuværende og tidligere cykelryttere når de udvikler nye cykler, og de arbejder hårdt på at oparbejde en profil af at være en cykelproducent for de professionelle.

Designmæssigt er Focus ikke nyskabende. De holder sig til de klassiske dyder inden for design af rammen, og deres farvevalg er også neutralt.Focus Sort, hvid og enkelte strejf af rød er de gennemgående farver, og en Focus cykel skiller sig ikke ud fra mængden.

Som allerede nævnt er Focus en tysk cykel og både administration og produktion ligger i Cloppenburg, Tyskland. Og kvaliteten af deres rammer er da også ganske god. Focus cyklen sælges igennem et net af såkaldte partnere, og i Danmark er det Heino Cykler der har eneforhandlingsretten til Focus, men du kan også vælge at købe den via internettet i f.eks. Tyskland eller England.

Focus’ helt store fordel er prisen. For selv om Heino har eneforhandlerretten, sælger de Focus cyklerne til meget rimelige priser. For under 10.000 kroner kan du erhverve dig en Focus racercykel udstykket med rigtig gode komponenter fra Shimano. Priser som konkurrenterne Trek, Cannondale og Cube ikke kan matche.

Historisk overblik

Focus Bikes er en forholdsvis ny producent der først for alvor startede op i 1993 med at producere cykler. Her er et historisk tilbageblik på Focus fabrikken og dens udvikling.

1991 – Mountain bikes er blevet det helt store hit i Europa og resten af verdenen, og den nye æra sætter nye krav til cyklen og dens udstyr.

1992 – 3 gange World Champion Mike Kluge får ideen til Focus cyklen. Han starter virksomheden Focus der skal være ’in the focal point’ når det drejer sig om udviklingen af cykler.

1993 – Mike Kluge vinder de tyske mesterskaber og bliver nummer 2 ved VM på sin nye Focus cykel. Sammen med cykelproducenten Derby Cycle Werke udvikler Kluge det første komplette Focus modelprogram. Der er på dette tidspunkt udelukkende tale om mountain bikes.

1994 – Det første modelprogram der går i produktion består af 6 mountain bikes i 8 forskellige variationer. Alle solgt til en pris hvor pris/performance ligger højt i forhold til konkurrenterne.

1995 – Fous udvider produktionen med en serie af touring cykler. Samtidig bliver Mike Kluge manager for det første tyske professionelle mountain bike hold.

1996 – Mike Kluge kører på en Focus Raven ved de olympiske lege i Atlanta.

1998 –  Jörg Arenz vinder det tyske mesterskab i Cyclocross på en Focus cykel. I dag er Arenz, brand-manager hos Focus.

2003 – Focus udvider sin serie af cykler til race.

2005 – Hanka Kupfernagel vinder cyclocross VM på en Focus Mares Team cykel.

2006 – Produktionen af den første Focus carbon ramme bliver startet. Den bliver hurtigt populær bland både motionister og professionelle ryttere.

2007 – Kupfernagel vinder verdensmesterskaberne i enkeltstart på racercyklen Focus World Championships.

2008 – Sammen med tempospecialisten Andreas Walser bygger Focus en enkeltstartscykel. Ifølge Focus selv er det den hurtigste cykel på markedet, og den bliver en populær cykel blandt triathlon folket.

2009 – focus sponsorerer Team Milram, der kører på focus cykler i en række væsentlige cykelløb.  Focus påbegynder en europæisk reklamekampagne på Eurosport. Samtidig udvider Focus forretningen i USA.

2010: 18 år siden ideen om Focus cyklen blev født, er Focus blevet et verdensomspændende cykelmærke og der introduceres en lang række nye modeller og varianter.

Focus sponsorater

Focus Mountain BikeSom alle andre udstyrsproducenter sponsorere Focus også en række hold og atleter. Her er en oversigt fra 2011 med de væsentligste sponsorater.

Race

 • Team Katusha
 • Team Jelly Belly
 • Team O2 Racing
 • Team Vanderkitten FOCUS
 • Mountain bike
 • Team M.I.G.
 • Franz Preihs
 • Team FOCUS Italia
 • Team Bad Salzdetfurth

Cyclocross

 • Team Rapha-FOCUS

Triathlon

 • Andreas Giglmayr
 • Anja Ippach
 • Steffen Justus
 • Tim Lange
 • Liz May
 • Rebecca Robisch
 • Monika Stadlmann
 • Julia Tripke
 • Ruedi Wild

Besøg Focus Bikes.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Focus Cyklen, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Søren

4 thoughts on “Focus Cyklen

 1. Svar Nicklas sep 27, 2011 17:20

  For 2 år siden købte jeg en Focus cykel og det har jeg ikke fortrudt. Den er af høj kvalitet, og med shimano 105 gear kører den rigtig godt.
  Kan varmt anbefale den til alle motionister.

 2. Svar Cykelposten. okt 8, 2011 12:17

  Det er ikke korrekt når du skriver at Heino er eneste sted i Danmark man kan købe en Focus cykel.

  Heino har kun distribution på Sjælland. Cykelposten på Fyn og enkelte forhandlere i Jylland sælger også Focus og distribution går igennem AC Sports.

 3. Svar martin okt 15, 2011 18:56

  Det kommer vel an på hvad man kalder kvalitets komponenter for en cykel til under 10.000 kr.
  Et andet mærke der gør det ligeså godt eller måske bedre, er tyske cube.

Kommentar