Test af SealSkinz handske “Extra Cold” 1

Test af SealSkinz Extra ColdVinteren har for alvor bidt sig fast i Danmark og temperaturen er permanent under frysepunktet. Det kan mærkes når man slider sig af sted til arbejde på sin trofaste cykel, hvor windchill factor gør at kulden rigtig bider på de udsatte dele af kroppen. Der hvor jeg oftest oplever kulden som et problem, er på mine fingrer. Foran på styret er de udsat for både blæst og sne, og da de for det meste passivt holder fast i styret, sker der ikke meget bevægelse i fingrene.

Det var derfor med stor glæde og forventning at jeg modtog et par nye SealSkinz handsker med mærkattet ”Extra Cold”. Et par handsker der ifølge producenten er beregnet til ekstra koldt vejr og som både er vind- og vandtætte.

Handskerne er isoleret med Primaloft der, igen ifølge producenten, oprindeligt er udviklet til amerikanske militær som afløser for dun. Personligt bliver jeg altid træt når jeg ser producenter der reklamerer med ting der er udviklet til den amerikanske hær, Nasa eller andre lignende organisationer. For hvor er det dog inderligt ligegyldigt.

Nuvel på med handsken og ud i kulden.

SealSkinz handsken er udformet som en meget traditionel fingerhandske og den er holdt i sorte og grå nuancer. Skaftet på handsken går ned over håndledet og der er velcro bånd til at stramme den fast.

Handsken føles vitterlig rigtig blød og rar at have på. Den sidder fint tæt om hånden, og selvom den er temmelig tyk har man stadig en god kontakt med cykelstyret. I håndfladen er der en gelépude der gør at den føles som en rigtig cykelhandske, og den kan derfor også bruges til længere ture på cyklen.

Jeg har testet handsken i et par uger i temperaturer fra 0 til – 10 grader. Og specielt når temperaturen kommer under de -5 grader har SealSkinz handsken svært ved at holde kulden ude.

Handskens store problem er, at den ikke er helt så vindtæt som producenten hævder. Dette kommer klart til udtryk når jeg cyklede i sidevind. Her kunne jeg tydeligt mærke hvordan den hånd der var i vindretningen blev mere kold end den hånd der var i læ. Og når jeg cyklede i direkte modvind blev alle mine fingrer meget hurtigt udsat for kulde.

I medvind eller ved svag vind klare SealSkinz ”Extra Cold” sig bedre. Den holder fingrene fint varme, og den evner at transportere sved og overskudsvarme væk fra hånden så den ikke føles klam.

På et par af mine testture blev jeg udsat for snevejr, og her klarede handsken sig også rigtig godt. Den holdt fint fugten ude, og hænderne forblev tørre. Af gode grunde har jeg ikke testet handsken i regnvejr, men producenten beskriver den som værende vandtæt.

Min konklusion er, at SealSkinz ”Extra Cold” er en cykelhandske der lover mere end den kan holde. Den er behagelig at have på, men den holder ikke kulden ude. En temperatur på -10 grader bør ikke være et problem for en handske der er mærket Extra Cold.

SealSkinz handske ”Extra Cold”

Pris 549,00 kroner

Fås i størrelserne small, medium, large og x-large

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)
Test af SealSkinz handske "Extra Cold", 5.0 out of 10 based on 1 rating
Søren

One comment on “Test af SealSkinz handske “Extra Cold”

  1. Svar Eliza dec 8, 2013 08:18

    Hej Søren. Hvor er det fedt at kunne læse en test af handskerne og trække på andres erfaringer. Tak for det :-) Er det lykkedes dig at finde nogle handsker, der er gode nok?

Kommentar