Min bedste ven i kulden

En cykeltur i det danske vintervejr kan være lidt af en udfordring. Ikke alene oplever man veje der ikke bliver ryddet når det sner, biler der køre hensynsløst og den konstante frygt for styrt. Men skal også kæmpe mod vejret der byder på alt fra sne, kulde, hagl, regn og blæst.

Der findes rigtig meget godt cykeltøj til vinterbrug, og jakker, handske, bukser og skoovertræk er en nødvendighed. Men én lille beklædningsgenstand er jeg særlig glad for når det bliver rigtig koldt, og det er mit halsrør. Et halsrør er et halstørklæde som er udformet som en rund ring man trækker over hovedet. Det skal altså ikke bindes og sidder altid perfekt, også efter flere timers cykling.

Halsrør findes i forskellige kvaliteter og størrelser. Jeg kører med et Sugoi MidZero Thermal Tube som er yderst behageligt og varme godt i frostvejr. Det smarte er, at bliver det rigtig koldt er det langt nok til at trække op over mund og næse, så jeg undgår at få kold luft direkte ned i lungerne. Til en pris på lidt over 100 kroner er det et rigtig godt køb der gør cykling i Danmark lidt mere overkommeligt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar