8. etape – Flot sejr på Super Besse

Super BesseRui Alberto Faria da Costa fra Movistar kørte først over stregen som vinder af Tourens 8. etape. Og det var en super flot præstation af den Portugisiske rytter.

Men, vi havde alle travl med at kigge nogle hundrede meter ned af bjerget for at se, hvordan styrkeprøven mellem klassementsrytterne udspillede sig. For det var på den afsluttende stigning i Super Besse at krigen mellem de helt store brød ud. Alexandre Vinokourov åbnede ballet, og Alberto Contador fulgte efterføglende op med nogle gode takter. Til sidst forsøgte Cadel Evans at spille sin melodi, og hente vigtige sekunder klassementet. Andy Schleck spillede med på Contadors melodi, og lå sikkert placeret på hjul af spanieren under hele afslutningen. Han så ud til at have bidt sig fast, og trods flere forsøg fra Contadors side, så lykkedes det ham ikke at slippe af med sin skygge. Det bliver rigtig spændende at se, om Schleck kan blive hængene på Contador når Touren når bjergene.

Ruten bød på flere mindre bakker, og feltet kørte for første gang skulle over en kategori 2-stigning. Der var derfor lagt op til angreb, og ni ryttere kom hurtigt af sted.  Og det var til sidst også i denne gruppe, der undervejs var skrumpet ind til 4 ryttere, at vinderen skulle findes.

Thor Hushovs overraskede atter ved at bevare den gule føretrøje. Han har virkelig fået sin anden ungdom, den gæve nordmand.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar