9. etape – Utilgiviligt uheld

HoogerlandJeg kunne vælge at skrive en helt masse om 9. etape af Tour de France 2011, for det var vitterligt en spændende etape. Den gule føretrøje skiftede rytter, og Luis-Leon Sanc vandt etapen.

Men, jeg vil bare ganske kort skrive om den begivenhed som vil bringe denne etape over i historiebøgerne som en af de triste i Tour historien.

En vanvittig handling af en uopmærksom chauffør kunne være endt meget meget slemt. Nu skete der heldigvis ikke så meget med Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland´der blev torpederet af den elendige bilist. De var begge med i det afgørende udbrud, og kunne have skabt et flot sportsligt resultat. I stedet havnede de både asfalt og pigtrådshegn.

Begge ryttere kom tappert i sadlen igen, men de tabte rigtig mange minutter. Forhåbentlig kan de nu benytte hviledagen til at blive lappet sammen, og gøre sig klar til tirsdagens etape.

Denne hændelse vil helt sikkert få konsekvenser. Vi kommer sten sikkert ikke til at se den chauffør mere, men forhåbentlig blive konsekvenserne mere vidtrækkende. Det er anden gang under dette års løb, at motoriseret trafikanter vælter ryttere omkuld. Det må bare ikke ske i verden største cykelløb. Nuvel, styrt er en del af professionel cykelsport, men det er altså ikke i orden, når arrangørerne ikke kan skabe tilstrækkeligt sikre forhold for rytterne. Det SKAL Tour-ledelsen gøre bedre.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar