5. etape – Touren ser rødt

Styrt på 5. etapePå papiret en uspændende etape, hvor lange udbrud af ubetydelige ryttere burde præge billedet. Men dette års Tour har gang på gang vist sig at være en uforudseelig størrelse, og etapen i dag var ingen undtagelse.

Men først til vinderen. The Cannonball a.k.a. Mark Cavendish sprintede sig til en flot sejr foran blandt andet Thor Hushovd. Hushovd beholder den gule føretrøje, som han forsvare bravt og flot. Tillykke til begge ryttere.

Mindre godt gik det for en lang række af feltets øvrige ryttere, så måtte ned og smage den franske asfalt. Jeg vil her prøve at opsummere de mange styrt på dagens etape, men der er sikkert nogen jeg ikke har fået med.

Alberto Contador styrtede på en meget usædvanlig måde, men var hurtigt klar igen.

Værre gik det for Nicki Sørensen der blev revet omkuld af en motorcykel. Det var et voldsomt og unødvendigt styrt, som han heldigvis slap helskindet fra. Forhåbentligt tager Tour-ledelsen ved lære af dette styrt, og påbyder motorcyklerne at passe bedre på.

Janez Brajkovic fra Radioschack måtte udgå efter at have slået hovedet voldsomt i asfalten.

Rabobank-kaptajn Robert Gesink styrtede og havde en hård tørn med at komme op til feltet igen.

Christophe Kern fra Europecar udgik efter et styrt.

Quick Step holdet undgik heller ikke styrt, og i solidaritetens navn valgte de at styrte sammen. Det gik hårdt ud over blandt andet Tom Boonen der tabte mange minutter på dagens etape.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar