21. Etape – En flot afslutning

Vanen tro er sidste etape på Tour de France præget af paradekørsel, champagne og kameratlig sludren og fjolleri.

Dette år var ingen undtagelse, og der var på intet tidspunkt tegn på angreb på den gule trøje. Eneste spændingsmoment var, om Mark ’the cannonball’ Cavendish kunne beholde den grønne trøje, eller om han atter måtte se sig selv på en anden plads i pointkonkurrencen. Mere om dette senere.

De sidste kilometer af tour de France cykles på Champs-Élysées og her er det sprinterne der kæmper om den præstigefyldte etapesejr. Men inden sprinterne kom til fadet, havde en dansker helt andre planer. Med ca. 3,5 kilometer igen, stak Lars Bak og cyklede alt hvad remmer og tøj kunne holde. Aldrig har en mand cyklet så hurtigt på Champs-Élysées, og aldrig har et samlet tour felt forsøgt at indhente en rytter så hurtigt. Først var det faktisk Lars Baks eget hold der forsøgte at indhente ham, da de jo havde førnævnte Mark Canvendish at køre for. Men da det på et tidspunkt så ud til, at Lars Bak havde en reel chance for at vinde etapen, gav de ham løbepas og lod de andre hold trække feltet. Med lidt over 1 kilometer igen slap kræfterne op for Lars Bak, og han blev opslugt af feltet. Men inden da havde han da fået en masse tv tid, og som han bagefter udtalte, så gjorder han det for at blære sig over for sin kæreste og sine venner. Og det er da en ret fed måde at blære sig på.

Men tilbage til Mark Cavendish. For ikke alene sikrede den britiske cykelrytter sig den grønne pointtrøje, han nappede også sejren på Champs-Élysées for 3. gang. Dermed er Cavendish oppe på 20. etape sejre i alt, hvilket må cementere ham som en af alle tiders største sprinter.

Cadel Evans modtog sin fortjente hyldest for Australiens første Tour de France sejr, og de to Schleck-brødre så ud til at være kommet sig over skuffelsen.

Alt i alt et fantastisk tour de France med masser af godt cykelløb

TAK FOR DET

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar