20. Etape – Cadel Evans vinder Tour de France

Tony MartinSå blev Tour de France 2011 afgjort, og det dagen inden feltet når Paris. Cadel Evans nuppede den gule trøje på tourens næst sidste etape, og er dermed stort set sikker på at holde den hele vejen til Paris. Andy Schleck må derfor atter engang se sig nødsaget til at stige op på podiets anden plads, og selv om han denne gang har sin bror med på podiet, må han være godt og grundigt skuffet.

Skuffet bør Alberto Contador og Bjarne Riis også være, og selv om de ikke direkte vil indrømme det, så har dette års Tour de France været en skuffelse for Team Saxo Bank Sungard.

Men tilbage til cykelløbet. Med stor overbevisning viste Cadel Evans hvorfor Schleck-brødrene havde god grund til at frygte enkeltstarten. Han ikke alene hentede de 57 sekunder han var efter Andy Schleck, men satte ham også med godt et minut. Og det på en 42,5 kilometer lang enkeltstart.

Årets vinder er derfor en cykelrytter der både kan køre en enkeltstart i højt tempo, og følge med op ad bakke. En komplet rytter, som har fortjent at vinde.

Enkeltstarten blev vundet af enkeltstartsspecialisten Tony Martin, der dermed kunne gentage triumfen fra etapeløbet Dauphiné Libéré hvor han også vand enkeltstarten på nøjagtig den samme rute.

Alberto Contador kom ind på en flot 3. plads, men det kunne ikke rykke ved hans placering udebn for podiet.

Enkeltstartsverdensmesteren Fabian Cancellara fik aldrig fundet rytmen, og blev derfor aldrig en alvorlig pejler til etapesejeren. Forhåbentlig for vi en mere oplagt Cancellara at se i København til september.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar