18. etape – Andy Schleck vågnede op

Andy SchleckDet skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg tilhører den del af cykelverdenen der syntes at brødrene Schleck har puttet sig i feltet under dette års Tour de France. De har simpelthen været for bovlamme – Indtil i dag.

For jeg skal ellers love for, at Andy Schleck rejste sig fra asken som en anden fugl Fønix. Og han satte alle konkurrenterne til vægs med en mandfolkepræstation der ikke er set megen i flere år. Med ca. 60 kilometer igen kørte han fra feltet, og sad alene hele vejen til må. Udbrudet startede på Col d’Lzoards stejle stigning, hvor de øvrige klassementsryttere bare måtte se passivt til. De havde simpelthen ikke den samme kraft i benene som Andy Schleck havde. 60 kilometer er lang tid, og det var et af den slags udbrud som lige så godt kunne være endt i en katastrofe. Og det var netop det der var det eventyrlige ved udbrudet. Han greb muligheden og så måtte der ske hvad der skete. Hvar han gået ned, var det sket med støvlerne på, og det havde givet lige så meget respekt. Men nu holdt han hele vejen, og han havde meget svært ved at skjule smilet de sidste meter op mod mål. Flot, flot, flot.

Blandt forfølgerne var det vægelsind og resignation der prægede billedet. Hjælperytterne var trætte efter næsten tre uger cykelløb, og både Evans, Basso og Voeckler så passivt til i feltet.

Alberto Contador var dagens helt store taber. Ikke alene tabte han tid til ærkerivalen, han blev også sat af forfølgergruppen. Og det sat med så stor en streg under, at det må have rystet Contador, Bjarne Riis og resten af holdet. Dette års Tour de France har i den grad pillet glansen af det danske cykelhold, og det er langt fra kun Contadors skyld, at det gik som det gik. Han har kørt det meste af touren alene, uden hjælp fra de ryttere der burde bakke ham op. Enten har de ikke været stærke nok, eller også har Bjarne Riis interne problemer på holdet. Kønt ser det i alle fald ikke ud.

Den gule trøje bliver hos Thomas Voeckler, der virkelig kæmpede for at bevare den. Med sammenbitte tænder kæmpede han sig op ad den sidste stigning. Her var en cykelrytter som i den grad gav alt hvad han havde i sig. Det bliver spændende at se, hvordan han sidder på cyklen under morgendagens etape, og om han kan finde de sidste krafter til at forsvare den gule trøje. Om ikke andet, så håber jeg virkelig at han for en plads på podiet i Paris, for det har Voeckler fortjent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar