17. etape – Heja Norge

NorgeNå, så er det sikkert og vist. Norge giver Danmark baghjul i dette års Tour de France. Det er helt vildt som de to eneste nordmænd i feltet har formået at gøre opmærksom på sig selv. 4 etapesejre, den gule trøje i en uge, og masser af flot cykelløb. De nordmænd har noget at være stolta af for tiden.

Dagens etape blev vundet af Edvald Boasson, efter en dag med angreb og krig på kniven.

Alberto Contador forsøgte igen at angribe de øvrige favoritter på den sidste op- og nedkørsel. Det lykkedes ham dog ikke at køre fra Schleck-brødrerne, da oven på gårsdagens forskrækkelse virkede noget mere forberedte på dagens etape. Ivan Basso og Thomas Voeckler måtte tilgengæld se dyrbare sekunder forsvinde fra kontoen, og det virker nu meget tvivlsomt om Voeckler får lov til at beholde den gule føretrøje hele vejen til Paris.

Der var mange ryttere der havde frygtet dagens afsluttende nedkørsel, og det med rette. Enkelte styrtede da også, og Voeckler måtte forbi en forbløffet franskmands terrasse før han kunne køre sikkert over målstregen, og atter modtage den gule føretrøje, som han trods alt beholdte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar