14 etape – Voeckler er den sande konge

Thomas VoecklerNøj hvor var forventningerne store til lørdagens etape, der skulle afsluttes på Plateau de Beille, den vel nok vemmeligste stigning i dette års Tour de France.Fansne var klar på bjerget, tv seerne var klar med popcorn og cola, og kommentatorer og journalister havde alle udråbt dagens etape til konge etapen.

Og nøj hvor blev vi alle sammen skuffet. Magen til jammerlig forstilling skal man lede længe efter. Der skete simpelthen ikke noget. De to brødre viste endu engang, er de er tilfredse med situationen, og at de ikke gidder angribe for alvor. Contador ligner en træt gammel løve, der meget hellere vil ligger i skyggen under et træ, end at jage vildt på savanen. Og Cavendish, Baso og de andre podie-favoriter følger bare tamt efter de store.

Det var belgieren Jelle Vanendert fra Omega Pharma-Lotto der vandt etapen, og det kan han helt sikkert være stolt af. Han udviste mandsmod, og gav tilskuerne det de kom efter.

Men det var Thomas Voeckler der efter min mening stjal billedet. Efter en fantastisk indsats sidder han stadig i gult, og man tør næsten ikke tænke tanken, om det også er ham der står i gult på podiet i Paris. Han har i hvert fald fortjent det, sådan som han har været med til at skabe løbet i de sidste to uger.

Og så lige lidt om stakkels Jens Voigt. Han styrtede to gange og begge gange så det rigtig grimt ud. Men tyskeren har et ægte løvehjerte og var med til at sætte et højt tempo op mod etapens afslutning. Til gengæld sad Alberto Contador bare og puttede sig, og kørte en gang defensivit cykelløb. Han skal altså til at angribe hvis han vil gøre sig forhåbninger om en god placering i år.

Ikke et eneste angreb kom der fra Alberto Contadors side på afslutningen. Til gengæld forsøgte Andy Schleck, Fränk Schleck, Ivan Basso og Samuel Sanchez at stikke af fra favoritgruppen. Sanchez kom væk og tog over 20 sekunder på Contador-gruppen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar