13. etape – Hushovd er et mandfolk

Thor HushovdThor Hushovd igen-igen. Sådan har det været indtil nu i Tour de France, og sådan fortsætter det forhåbentligt også med at være. Thor Hushovd er simpelthen en rytter man må tage hatten af for. Han kæmper og kæmper, og giver alt hvad han har. Med et godt hold i ryggen behøver han ikke at tænke så taktisk, men bare give den fuld skrald både op og ned af bjergene.

Så selv om dt længe så ud til, at dagens etape skulle vindes af den franske cykelrytter Jérémy Roy, der kæmpede en brav kamp i et imponerende soloudbrud, var det endnu engang normanden der blev dagens helt.

På de sidste kilometer blev Roy hentet af Hushovd, der med David Moncoutie på hjul kunne køre først over stregen.

Dermed måtte tapre Roy nøjes med tredjepladsen efter alle han strabadser. Som en kæmpe trøst, kunne han fejre sin nye status som manden i den prikkede bjergtrøje.

Og så bliver Lars Bak altså også ved med at imponere. Selv om han hovedopgave de seneste dage har været, at trække feltet, viser han så meget overskud at han i dag kunne køre ind på en flot 4. plads.

Feltet hang langt efter, og favoitterne skulle ikke nyde noget på Col d’Aubisque. De mente åbenbart, at der var for langt til mål efter stigningen. Dette års Tour er i de grad blevet en tøssedrengenes Tour. De store favoritter putter sig i feltet, og tør ikke at udfordre for alvor. Heldigvis har vi så ryttere som Hushovd der kan holde spændingen ved lige. Tak for det!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Søren

Kommentar