Børnecykel

Børnecyklen er et af de vigtigste legeredskaber i dit barns liv – Hvis ikke den vigtigste. Samtidig er cyklen også et vigtigt transportmiddel for rigtig mange børn, som bruger deres cykel til at komme til og fra skole, besøge venner og køre til fritidsaktiviteter.
Børn lærer gennem leg, og derfor skal børn fra en meget tidlig alder have mulighed for at lege med deres cykel. I sikre omgivelser skal de kunne øve sig i at cykle, og de skal finde glæden ved cyklen igennem legen. Siden hen vil cyklen give dem en masse muligheder, både alene og sammen med deres venner.
HUSK: Dit barns cykel betyder lige så meget for dem, som din bil betyder for dig.

Børnecyklen og barnets alder

Når du køber en cykel til dit barn, er det vigtigt at have dit barn med på råd. Du vil helt sikkert kigge på kvalitet, pris og udstyr, men for barnet er det cyklens design der er det vigtigste. Det skal være en cykel som barnet har lyst til at køre på, og specielt i de første år skal det være en cykel som barnet har lyst til at lege med.
2 – 4 år
Den første børnecykel bør være en løbecykel. Med løbecyklen kan banet trykt og sikkert lære at holde balancen, samtidig med at det får en masse sjove og gode oplevelser.


4 – 6 år

Børnecyklen der kan leges med. Når barnet er omkring 4 år, vil det formegentlig være klar til at gå fra løbecyklen til den pedaldrevet cykel. Helt uden støttehjul kan de begynde at udforske verdenen på en rigtig cykel. Og de vil kunne køre et tempo så de kan følge med voksne på cykel.
Når man er 4 år, handler alt fortsat om leg. Det er derfor vigtigt at den første børnecykel opfattes som et stykke legetøj. For drengene skal det være en sej cykel, som minder lidt om en politimotorcykel eller tilsvarende. For pigerne er det vigtigt med en cykelkurv eller bagagebære, så dukkerne også kan komme med ud og cykle.

6 – 10 år
Når man starter i skole, skal cyklen ikke bare være til leg. Den skal også kunne bruges som transport til og fra skolen. For de 6 årige børn er cyklens udseende stadig præget af det lyserøde og lyseblå. Der må gerne være lidt barnlighed tilbage, men stellets opbygning skal mere ligne en voksencykel.

10 – 16 år
Det er ved at være tid til at vinke farvel til det at lege med cyklen. Nu er cyklen et transportmiddel som gør barnet uafhængig af Far og Mor. Nu kan barnet selv cykle rundt og besøge sine venner og køre til fritidsaktiviteter. Cyklen skal være udstyret som en voksencykel, og den skal være praktisk og solid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Børnecykel, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Kommentar